Fast Fashion? Nee, dankje!
Fair fashion, alsjeblieft! Wij vinden tijdloze designs en kwalitatieve fashion mooi. Kledingstukken die lang meegaan, maar vooral lang mooi blijven. Hoe gaan wij dit bewerkstelligen met duurzame materialen? 

Leveranciers 
Wij horen je al denken als het maar niet in Bangladesh wordt gemaakt! Wij gaan hier transparant in zijn wij werken zowel met een leverancier uit Bangladesh (Azie) en in Portugal. Momenteel zijn er ontwikkelingen met een fabrikant uit Nederland die oude garen recyclen tot een nieuw product, maar dit proces is nog niet volledig afgerond. Waarom Bangladesh? Ken je de ramp nog in Rana Plaza? Het gebouw van tien verdiepingen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, stortte in.  Meer dan 1100 arbeiders kwamen om het leven en duizenden medewerkers raakten gewond. Dit is ontstaan vanwege de slechte onderhoud aan gebouwen door het uitmelken van de goedkope inkoop kosten van kleding. (Met name de grotere merken) Vanuit deze ramp onstond het Bangladesh akkoord. Een akkoord waarbij 200 kledingmerken moesten zorgen voor veiligere werkomstandigheden voor textielarbeiders. Veel onderzoek en contact momenten zijn er geweest om de juiste fabriek te vinden in Bangladesh, de reden waarom wij deze fabrikant niet willen uitsluiten is om de volgende redenen:

  • Ten eerste: de werknemers zijn enorm kwalitatief goed in het textiel werk.
  • Ten tweede: de vrouwen die niet in de kledingindustrie werken belanden veelal onvrijwillig in de seksindustrie.
  • Ten derde: het contact en contract met de fair wear foundation heeft ons doen besluiten om de industrie in Bangladesh te ondersteunen. De afnemer wordt verantwoordelijk gehouden voor de omstandigheden, onze inkoopkosten worden verhoogd naar mate de fabrikant onderhoud of meer salaris wilt bieden. 

Natuurlijk is onze voorkeur om meer Europees en Nationaal te werken. 

Hier zijn wij hard mee bezig, maar helaas spreken wij uit ervaring dat niet alles wat bijvoorbeeld "made in Portugal" daadwerkelijk in Portugal is geproduceerd.  Het is een moeilijke wereld om 100% te vertrouwen op hetgeen dat er staat. Ons vertrouwen in de fairwear foundation is groot en heel streng en daarom durven wij hiervoor eerlijk uit te komen. De kwaliteit is simpelweg uitstekend en de kleuren zijn uniek en mooi! Liefde voor het vak waarin nog heel veel ontwikkelingen mogelijk zijn. Vanaf 2023 zijn modeketens verantwoordelijk voor inzameling en recycling van afgedankte kledingstukken.  De toekomst. De toekomst is onzeker en zeker onbekend, maar doe iets met je talent! Van het verleden kunnen wij leren. De toekomst zit hem in recycling, maar ook in biologisch katoen. Wees een beetje lief voor de wereld en jezelf. Net als biologische voeding hebben ook katoenplantages tijd en ruimte nodig om te groeien. Hoe langer wij doen met ons product en het met plezier dragen hoe minder er geproduceerd hoeft te worden. Minimalisme is de key! 

© 2018 - 2025 The Green Wardrobe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel